Insamling till ALS-forskning

I sommar cyklar Pontus från Kanada till Mexiko för att samla in pengar till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. Än finns ingen bot mot den dödliga sjukdomen och varje krona till forskningen är otroligt viktig.

Walk for ALS i Vancouver

Vänlig- och öppenheten märks av redan på väg till Kanada. Jag pratar med kabinpersonalen och berättar om min resa. Omedelbart erbjuder den ena flygvärdinnan kontakt med hennes vän som är cykelentusiast och den andra säger att jag måste träffa hennes son. Som jag skrev i ett tidigare inlägg ska jag bo gratis hos ett par som har sitt hem öppet för cyklister. Eftersom mitt flyg blev inställt i torsdags och paret reste bort i fredags träffade jag inte värdarna men trots detta låter de mig bo ensam i deras lägenhet. Ytterligare ett exempel på kanadensisk vänlighet!

Läs mer »Walk for ALS i Vancouver

Låt ditt företag sponsra min insamling till ALS-forskningen

Om du är företagare är det oftast effektivare att ge pengar till välgörenhet genom ditt företag än ur din privata plånbok. För varje krona du ger privat har ju ungefär en krona försvunnit i inkomstskatt och sociala avgifter. Dessutom finns det vinster att hämta hem i form av PR. Välgörenhet är en icke-avdragsgill kostnad men om du får något i utbyte för donationen, t.ex. en reklamplats, kan du bokföra gåvan som marknadsföring.

Läs mer »Låt ditt företag sponsra min insamling till ALS-forskningen

Företagssponsor

Ett stort tack till Account IT som valt att bidra till ALS-forskningen genom att sponsra med fem kronor per kilometer jag avverkar.