30 000 kronor på två dagar

Insamlingens mål på 20,000 kronor bräcktes inom loppet av några timmar. Gåvorna rullar in i en takt som jag aldrig hade föreställt mig vilket naturligtvis gör mig mycket glad. Varje gåva, delning och uppmuntrande kommentar betyder otroligt mycket.

Till en början bestod givarna av vänner och bekanta men allt eftersom fler delade insamlingen spreds den till människor som jag inte har någon anknytning till. Nu strömmar gåvor in från människor bosatta överallt i Sverige och jag har därför höjt insamlingens mål till 75,000 kronor. Med risk för att ”jinxa” misstänker jag dock att även detta mål kan behöva höjas!

Utöver gåvor har några personer hört av sig till mig och erbjudit hjälp:

  • Sulekha och Aina, tack för hjälp med media, hoppas att någon tidning nappar!
  • Sussie, tack för råd om företagssponsring. Jag ska arbeta fram ett koncept för detta.
  • Lennart, tack för kontakt med erfaren cyklist för tips. Kommer säkert behövas!
  • Alex, thanks for letting me borrow your gear!

Från och med måndag blir jag utan telefon och internet i drygt en vecka och är därför inte tillgänglig. Det ska bli spännande att se hur insamlingen utvecklats när jag kommer tillbaka till verkligheten.

Åter igen, tack för alla gåvor och för all support. Nu ser jag fram emot att komma iväg!

Facebook Donations

För dig som är intresserad av att starta en egen insamling är Facebook Donations ett fantastiskt verktyg, av flera anledningar. För det första är det tryggt eftersom pengarna går från givaren till ändamålet med Facebook som mellanhand. Med andra ord går det inte att luras och köpa cykelolja för pengarna. För det andra, och detta blev tydligt för mig, har insamlingen god potential att spridas i och med kombinationen av delningsfunktionen och det faktum att Facebook är beroendeframkallande för de flesta. Slutligen är det enkelt, det krävs faktiskt bara några knapptryck för att få igång din insamling. Du kan läsa mer om Facebook Donations på stiftelsens hemsida.

Lämna en kommentar

Företagssponsor

Ett stort tack till Account IT som valt att bidra till ALS-forskningen genom att sponsra med fem kronor per kilometer jag avverkar.