Om insamlingen

När jag var 11 år gammal gick min mor bort i den dödliga sjukdomen ALS. Hon hette Ulla-Carin Lindquist och var nyhetsankare på Rapport. Under hennes kamp mot sjukdomen arbetade hon intensivt med att väcka uppmärksamhet kring sjukdomen genom hennes bok Ro utan åror och dokumentären Min kamp mot tiden. Nu, 14 år senare, arbetar jag för Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning som årligen delar ut ca 3 miljoner kronor till ALS-forskning och informationsspridning. Än finns inget botemedel mot ALS och varje krona till forskningen är otroligt viktig.

Under åren har enskilda initiativ till insamlingar givit miljoner till stiftelsen och jag har nu blivit inspirerad att ta starta min egna kampanj. Därför kommer jag cykla från Vancouver till Tijuana för att samla in pengar till ALS-forskning. Under resan hoppas jag träffa forskare, andra stiftelser och delta vid lokala ALS-evenemang.

Resan börjar 14 juni i Vancouver och fortsätter sedan genom de amerikanska staterna Washington, Oregon och Kalifornien tills jag når den mexikanska gränsstaden Tijuana. Slutdatum för insamlingen är satt till 5 augusti.

Ditt bidrag gör stor skillnad, oavsett hur mycket eller lite du skänker. All hjälp räknas. Tack för ditt stöd!

En kort självpresentation

Jag heter Pontus och är 25 år gammal och uppvuxen i Täby, strax norr om Stockholm. Sedan ett år tillbaka har jag tagit studieuppehåll mellan min kandidat- och masterutbildning i ekonomi för att genomföra reservofficersutbildning i Armén. Jag har varit utbytesstudent i ett år i Kalifornien och upptäckte då den vackra amerikanska västkusten som jag nu ser fram emot att uppleva från cykeln. Trivs bäst gör jag i en segelbåt någonstans i Stockholms skärgård.

Om du vill komma i kontakt med mig görs det enklast via e-post till pontus.loefgren@gmail.com.

Företagssponsor

Ett stort tack till Account IT som valt att bidra till ALS-forskningen genom att sponsra med fem kronor per kilometer jag avverkar.